Bobana iz Gradiške osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u paratekvandou

Da za Bobanu Latinčić-Kozić iz Gradiške ne postoje baš nikakve prepreke, pokazala je ponovo osvojivši srebrnu medalju kao reprezentativka Srbije na Svjetskom prvenstvu u paratekvondou koje se održava u Antaliji u Turskoj.

Bobani je i nakon teške tragedije koja ju je zadesila prije devet godina, pronašla snagu da nastavi život i postigne veliki sportski uspjeh. Ostala je bez roditelja, a zatim i bez obe šake.

Kao dijete je sve do nesreće, u kojoj je izgubila šake, trenirala karate, a od početka prošle godine odlučila se ponovo vratiti sportu. Sada je uspješna sportistkinja i majka, prenosi Buka.

Već sa svog prvog takmičenja, Paratekvondo prvenstva Srbije, koje je u maju prošle godine održano u Beogradu, vratila se okićena zlatnom i bronzanom medaljom.

Da saberemo utiske i medalje,🗻The Road to Tokyo🗻:🥋Prvenstvo Srbije🥇🥉 🇷🇸🥋Evropsko prvenstvo 🥈🇷🇸🥋Svjetsko prvenstvo 🥈🇷🇸🥋Paraolimpijske igre u ⛩Tokiju 2020⛩ 💪💪💪idemo! 🇷🇸

Objavljuje Alen StojnićSrijeda, 6. veljače 2019.

Latinčić-Kozić čestitao na srebrenoj medalji u Turskoj čestitao je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

 Ponovo lijepa vijest i novi uspjeh srpskog sporta! Bobana, izborili ste se sa svim izazovima i sada medalju više nego zasluženo nosite oko vrata. Hvala vam što ste primer neodustajanja za sve nas i od srca čestitam vama, vašem stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije – naveo je Udovičić.

Teška subina

Bobanin život se zauvijek promijenio 27. jula 2000. godine. Sa samo dvadeset godina, ona i njena mlađa sestra Dragana, tada petnaestogodišnjakinja, u istom trenutku ostale su bez oba roditelja. Nastradali su na paraglajdingu, pred očima svojih kćerki.

U prvi mah, Bobana se sa životom i svim ostalim problemima na koje je nailazila, pokušala izboriti sama. Odbijala je pomoć ljudi iz okoline, radila u porodičnoj prodavnici i nastojala osigurati egzistenciju sebi i sestri. Ali jednostavno bilo je previše bola, tuge, tereta i pitanja za jednu dvadesetogoodišnju djevojku. Nažalost, nije potražila pomoć, već je pokušala samoubistvo bombom 2003. godine, piše Buka.

– Ja sam se borila, pokušala da nastavim život, ali bila sam u teškoj depresiji i pokleknula. Sjećam se svakog detalja tog dana kada sam odlučila da dignem ruku na sebe. Jednostavno sam mislila da će svima u mom okruženju biti bolje bez mene – ispričala je  Bobana.

 

💪 💪 💪 ŽENSKI TIM PARA-TEKVONDO REPREZENTACIJE SRBIJE JE DRUGI NA SVETU 💪💪💪❤️❤️❤️BRAVO DEVOJKE – NEVEROVATNE STE ❤️❤️❤️

Objavljuje Таеквондо Клуб ЛолаSrijeda, 6. veljače 2019.

 

Pronašli su je sestra i tetka, bez obe šake, ali bez većih posljedica na ostatku tijela, što je svrstava u jedan od onih statistički nevjerovatnih slučajeva. A nevjerovatna je i po tome što je nakon svega što joj se desilo, uspjela naći snagu, izboriti se sa prošlošću i početi živjeti punim plućima. Nije bilo lako, kaže, ali je uspjela.

 

 

(srpskainfo)

Check Also

Tri dječaka vlastitim novcem kupili svim ženama u školi ruže za Valentinovo

Tri dječaka iz škole Summit Trail Middle School u Kansasu potrošili su stotine dolara svog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prikaži
Ne prikazuj