Mladi Kinez prodao bubreg kako bi kupio Ajfon?!

Kinez Ksiao Vang je imao samo 17 godina kada je odlučio da će prodati bubreg kako bi kupio Ajfon 4 . Nakon operacije su mu rekli da će normalno živjeti sa samo jednim bubregom ali osam godina kasnije teško je bolestan i redovno je na dijalizama.

Godine 2011. Ajfon 4 je bio statusni simbol u školi u koju je mladić išao.

Ali Vang je bio siromašan i nije ga mogao priuštiti. Uz pomoć posrednika stupio je u kontakt s ljudima koji su se specijalizovani za trgovinu organima na “crnom tržištu”. Dogovorio se da će bubreg prodati za 3200 dolara, prenosi Aatenam.net.

Operisali su ga u ilegalnoj bolnici i iako se u početku činilo da je sve u redu, zdravstveno stanje mu se kasnije zakomplikovalo. Sala u kojoj su ga operirali nije bila dobro sterilizovana te je dobio infekciju.

Njegova porodica o svemu tome nije znala ništa sve dok se Vangu stanje nije toliko pogoršalo da to više nije mogao skrivati. Budući da roditeljima nije htio priznati šta je napravio, infekcija se proširila na njegov drugi bubreg. Kad su ga roditelji odvezli u bolnicu, bubreg nisu mogli spasiti i od tada mora na dijalizu.

Njegovi roditelji su tužili ljekara koji mu je izvadio bubreg i dobili su 320.000 dolara odštete. Veći dio novca su iskoristili za liječenje teško bolesnog sina, piše “OddityCentral”, prenosi atenam.net.

 

(srpskainfo)

Check Also

Tri dječaka vlastitim novcem kupili svim ženama u školi ruže za Valentinovo

Tri dječaka iz škole Summit Trail Middle School u Kansasu potrošili su stotine dolara svog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prikaži
Ne prikazuj