Srpski đaci osvojili prvu nagradu iz robotike u Šangaju

Na svjetskom prvenstvu u edukativnoj robotici WER 2018. tim učenika srednje škole “Politehnika – škole za nove tehnologije” iz Beograda osvojio je prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara.

Takođe, kako javlja Kineski Radio Internacional, tim Ogledne Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” osvojio je treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmičari.

Ekipa iz škole “Vladislav Ribnikar” prethodno je na ovom takmičenju osvojila posebnu Nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award).

Na takmičenju, koje je održano sredinom decembra u Šangaju, učestvovalo je više od 150.000 učesnika iz 50 zemalja svijeta.

Srbiju su na takmičenju predstavljali “roboticari” iz “Politehnike” i “Ribnikara” – Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković, uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Padana.

Prestavnici Politehnike – škole za nove tehnologije iz Beograda prošle godine su na ovom takmičenju osvojili posebnu Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.

Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu Bitka za znanje koji sprovodi Fond B92, a posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.

 

 

(srpskainfo)

Check Also

Tri dječaka vlastitim novcem kupili svim ženama u školi ruže za Valentinovo

Tri dječaka iz škole Summit Trail Middle School u Kansasu potrošili su stotine dolara svog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prikaži
Ne prikazuj