Honda napravila igračku koja smiruje bebe zvukom motora

Mnogi roditelji su se okrenuli vožnjama automobila kako bi smirili bebe, a Honda je razvila gedžet na osnovu tog koncepta.

 

Umjesto da dovedu bebu u kola, Hondin Sound Sitter donosi automobil bebi. Kompanija je isprobala zvuke 37 različitih motora, uključujući razne Civic modele, Accord i Integras, da bi na kraju utvrdila da je zvuk NSX motora najefikasniji kada je u pitanju smirivanje bebe.

Kada su istraživači isprobali NSX zvuk motora na novorođenčadi, starosti od šest meseci do 1,5 godina, 11 od 12 beba se činilo da uživaju u zvuku, dok je sedam pokazalo smanjenu brzinu otkucaja srca. Honda na svom sajtu objašnjava da je ovakva reakcija možda zbog toga što se niske frekvencije zvuka motora mogu uporediti sa onim što bebe čuju u materici.

Nakon dobijenih rezultata, Honda je upakovala NSX zvuk motora u crvenu plišanu igračku u obliku automobila i nedavno je dozvolila roditeljima da je isprobaju. Kompanija, međutim, nema planove za proizvodnju igračke, ali je snimila zvuke tri motora: NSX, Integra Type R i S2000 – koji su dostupni na internetu.

Honda nije jedina kompanija koja se trudi da smiri djecu. Prošle godine, Ford je predstavio prototip kreveca za bebe koji oponaša iskustvo vožnje automobila. Krevetac pušta prigušene zvuke motora, ima LED lampice koje simuliraju ulično osvetljenje i oponaša pokrete slične onima koji se ojsećaju prilikom vožnje u automobilu. Osim toga, druge kompanije, kao što je Snoo, oponašale su zvukove materice kako bi umirile i decu.

(Engadget)

Check Also

Tri dječaka vlastitim novcem kupili svim ženama u školi ruže za Valentinovo

Tri dječaka iz škole Summit Trail Middle School u Kansasu potrošili su stotine dolara svog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prikaži
Ne prikazuj